tirsdag 22. mars 2016

Calzone




Disse calzonene passer perf hvis du vil ha en litt annen vri på fredags-pizzaen!

INGREDIENSER (8 stk, 4 pers)
Deigen
  • 10 g gjær
  • 1,5 dl lunkent vann (kroppstemperatur)
  • ca. 230 g hvetemel, men dette kan variere litt
  • 1 ss olivenolje
  • 1/4 ts salt
  • mel til utbaking

Fyll (Her kan du egentlig ha hva du vil og hvor mye du vil, men dette er det jeg brukte)
  • 1 boks Idun pizzasaus, ca. 290 g
  • 2 skinnfrie kjøttpølser
  • 1/2 maisboks
  • 20 g pepperoni
  • 1 løk
  • 1 ts oregano
  • 240 g ost
  • 1 boks hakkede tomater m/ chili, ca. 4 dl
  • Egg til pensling


STEKEOVN: 250°C




Smuldre gjæren i det lunkene vannet
Ha i resten av ingrediensene (ta melet litt etter litt) og elt deigen. Dette kan enten gjøres for hånd eller med en kjøkkenmaskin
Ha i mer mel litt etter litt til deigen ikke klebrer seg fast i bollen eller i hånden din lenger
Ha et rent håndkle over bollen og la deigen heve i 1-1,5 timer

Finhakk løken, pepperonien og pølsene. Rasp osten.
Bland alle ingrediensene til fyllet sammen i en bolle. 

Når deigen er ferdig hevet deler du den opp i passe store emner (2 eller 3) og kjevler de ut til samme tykkelse eller litt tynnere enn du ville laget en vanlig pizza. Det har ikke så mye å si hvor store emner du lager av gangen siden du skal skjære calzone-bunnen ut av den.
Ta en rundt tallerken, med ca 21 cm i diameter. En standard forkost-tallerken funker best.
Skjær rundt tallerkenen, og så har du calzone-bunnen. Fjern deigen som ble til overs og kjevl den ut i neste runde.




Fyll hver bunn på med 3-4 ss fyll. Pensle litt egg rundt kanten og brett over. Bruk en gaffel til å presse igjen åpningen. Pensle mer egg på toppen og skjær ett lite snitt så dampen har en vei å komme ut, istedenfor å bryte opp overlappen.



Legg på brett med bakepapir.
Stek i ovnen i ca. 10 min.
Ta ut og server!

Du kan også steke de litt i forveien og varme de før du spiser, og de passer fint til å fryses ned til en annen gang!!




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar