fredag 4. desember 2015

Pepperkakedeig


4. luke i adventskalenderen




Dette er en superenkel oppskrift på pepperkaker om du ønsker å lage fra bunnen av isteden for å kjøpe i butikken!
Den må lages minst en dag før du skal lage pepperkakene, for deigen må hardne ordentlig før den kan bakes ut.
Den kan også oppbevares i fryseren så om du ikke får brukt opp alt i år vil den også være brukelig neste jul!

INGREDIENSER (3 liter)

  • 5-6 dl brunt sukker
  • 5-6 dl mørk sirup, litt under to 500-grams bokser
  • 2 ts malt ingefær
  • 10 ts kanel
  • 6 ts malt nellik
  • 4 ts kardemomme
  • 500-600 g margarin (evt. 50/50 smør og margarin)
  • 4 egg
  • 1,5-2 kg hvetemel
  • 4 ts natron

  1. Smelt brunt sukker og sirup over svak varme
  2. Smelt smør i en annen kjele. Bare smeltes, ikke kokes
  3. Bland krydderet i en kopp
  4. Bland smeltet smør og sukker/sirup-blandingen i en kjøkkenmaskin på lav hastighet. Det er også mulig å blande deigen for hånd, men det er mye lettere med en kjøkkenmaskin mot slutten av oppskriften.
  5. Ha i krydderet
  6. Bland inn ett og ett egg
  7. Ha i natron
  8. Ha i mel litt etter litt. Det skal være ganske mye mel så den blir fast, men ikke så mye at det ikke lenger vil blandes inn i røren.
  9. Fordel deigen i to is-bokser. Trykk den godt ned og dryss over mel. Dekk med plastikkfolie og ha på lokket. Sett det kaldt over natten



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar