4. luke i adventskalenderen
Dette er en superenkel oppskrift på pepperkaker om du ønsker å lage fra bunnen av isteden for å kjøpe i butikken!
Den må lages minst en dag før du skal lage pepperkakene, for deigen må hardne ordentlig før den kan bakes ut.
Den kan også oppbevares i fryseren så om du ikke får brukt opp alt i år vil den også være brukelig neste jul!
INGREDIENSER (3 liter)
- 5-6 dl brunt sukker
- 5-6 dl mørk sirup, litt under to 500-grams bokser
- 2 ts malt ingefær
- 10 ts kanel
- 6 ts malt nellik
- 4 ts kardemomme
- 500-600 g margarin (evt. 50/50 smør og margarin)
- 4 egg
- 1,5-2 kg hvetemel
- 4 ts natron
- Smelt brunt sukker og sirup over svak varme
- Smelt smør i en annen kjele. Bare smeltes, ikke kokes
- Bland krydderet i en kopp
- Bland smeltet smør og sukker/sirup-blandingen i en kjøkkenmaskin på lav hastighet. Det er også mulig å blande deigen for hånd, men det er mye lettere med en kjøkkenmaskin mot slutten av oppskriften.
- Ha i krydderet
- Bland inn ett og ett egg
- Ha i natron
- Ha i mel litt etter litt. Det skal være ganske mye mel så den blir fast, men ikke så mye at det ikke lenger vil blandes inn i røren.
- Fordel deigen i to is-bokser. Trykk den godt ned og dryss over mel. Dekk med plastikkfolie og ha på lokket. Sett det kaldt over natten
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar