4. luke i adventskalenderen
Dette er en superenkel oppskrift på pepperkaker om du ønsker å lage fra bunnen av isteden for å kjøpe i butikken!
Den må lages minst en dag før du skal lage pepperkakene, for deigen må hardne ordentlig før den kan bakes ut.
Den kan også oppbevares i fryseren så om du ikke får brukt opp alt i år vil den også være brukelig neste jul!
INGREDIENSER (3 liter)
- 5-6 dl brunt sukker
 - 5-6 dl mørk sirup, litt under to 500-grams bokser
 - 2 ts malt ingefær
 - 10 ts kanel
 - 6 ts malt nellik
 - 4 ts kardemomme
 - 500-600 g margarin (evt. 50/50 smør og margarin)
 - 4 egg
 - 1,5-2 kg hvetemel
 - 4 ts natron
 
- Smelt brunt sukker og sirup over svak varme
 - Smelt smør i en annen kjele. Bare smeltes, ikke kokes
 - Bland krydderet i en kopp
 - Bland smeltet smør og sukker/sirup-blandingen i en kjøkkenmaskin på lav hastighet. Det er også mulig å blande deigen for hånd, men det er mye lettere med en kjøkkenmaskin mot slutten av oppskriften.
 - Ha i krydderet
 - Bland inn ett og ett egg
 - Ha i natron
 - Ha i mel litt etter litt. Det skal være ganske mye mel så den blir fast, men ikke så mye at det ikke lenger vil blandes inn i røren.
 - Fordel deigen i to is-bokser. Trykk den godt ned og dryss over mel. Dekk med plastikkfolie og ha på lokket. Sett det kaldt over natten
 

Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar