søndag 22. november 2015

Tortellini med kyllingfyll


Denne retten passer best til dager du har god tid. Den passer godt til en kveld med venner, og er absolutt verdt tilberedingstiden! :) 

6 personer (5 veldig sultne) 
INGREDIENSER
 Pasta:
  • 4 egg
  • 400 gram mel
     
  • (1 ss salt og 4 liter vann til koking)
Fyll:
  • 1/2 ss smør / margarin 
  • 1/2 ss vegetabilsk olje 
  • 300 gram kyllingkjøttdeig 
  • 100 gram finhakket servelat 
  • 300 gram cottege cheese 
  • 2 eggeplommer 
  • 1/2 ts malt muskattnøtt
  • 100 gram revet parmesanost 
Saus: 
  • 3 ss smør / margarin 
  • 2 dl kremfløte 
  • 6 ss parmesanost 


Legg melet i en haug, og lag en skål ut av det. Ha eggene i "skålen". 
Dytt mel inn i eggene, og kna deigen til en klump som du dekker i plasfolie. 
La den hvile mens du lager fyllet (: 


Fres kyllingkjøtt (i små biter) i smør og olje til det er brunt. 
Ha alle fyllingrediensene i en bolle og rør det sammen.  La det stå, mens du begynner
å skjevle ut deigen. (litt av gangen)


Skjevle deigen så tynt som mulig eller bruk en pastamaskin, og trykk ut runde sirkler med f.eks et stettglass. 
Det er mange måter å brette tortellini på, det viktigste er at de er tette. 
Dette er de to måtene jeg brukte: 
Legg en klump fyll midt i sirkelen, brett den ene siden over, og klem sammen.
Så ruller du den rette siden rundt fingeren, og presser endene sammen.



 Legg en klump fyll i midten, brett over og klem kantene med en gaffel. 
Kok tortelliniene (pass på at de ikke klistrer seg sammen i vannet) mens du lager sausen: 

Smelt smør i en stekepanne og ha kremfløten over. La det koke sammen. 
Når tortellinene er ferdige å koke (ca 5-10 minutter), heller du av vannet. Bland saus og tortellini i en bolle.
Over strør du parmesanosten. 
Server gjerne med salat og brød! 
 
Bon appétite! 



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar