Denne retten passer best til dager du har god tid. Den passer godt til en kveld med venner, og er absolutt verdt tilberedingstiden! :)
6 personer (5 veldig sultne)
INGREDIENSER
Pasta:
- 4 egg
- 400 gram mel
- (1 ss salt og 4 liter vann til koking)
Fyll:
- 1/2 ss smør / margarin
- 1/2 ss vegetabilsk olje
- 300 gram kyllingkjøttdeig
- 100 gram finhakket servelat
- 300 gram cottege cheese
- 2 eggeplommer
- 1/2 ts malt muskattnøtt
- 100 gram revet parmesanost
Saus:
- 3 ss smør / margarin
- 2 dl kremfløte
- 6 ss parmesanost

Legg melet i en haug, og lag en skål ut av det. Ha eggene i "skålen".
Dytt mel inn i eggene, og kna deigen til en klump som du dekker i plasfolie.
La den hvile mens du lager fyllet (:

Fres kyllingkjøtt (i små biter) i smør og olje til det er brunt.
Ha alle fyllingrediensene i en bolle og rør det sammen. La det stå, mens du begynner
å skjevle ut deigen. (litt av gangen)

Skjevle deigen så tynt som mulig eller bruk en pastamaskin, og trykk ut runde sirkler med f.eks et stettglass.
Det er mange måter å brette tortellini på, det viktigste er at de er tette.
Dette er de to måtene jeg brukte:

Legg en klump fyll midt i sirkelen, brett den ene siden over, og klem sammen.
Så ruller du den rette siden rundt fingeren, og presser endene sammen.
Så ruller du den rette siden rundt fingeren, og presser endene sammen.

Legg en klump fyll i midten, brett over og klem kantene med en gaffel.
Kok tortelliniene (pass på at de ikke klistrer seg sammen i vannet) mens du lager sausen:
Smelt smør i en stekepanne og ha kremfløten over. La det koke sammen.
Når tortellinene er ferdige å koke (ca 5-10 minutter), heller du av vannet. Bland saus og tortellini i en bolle.
Over strør du parmesanosten.
Server gjerne med salat og brød!

Bon appétite!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar