Disse muffinsene er superenkle å lage, superdigge å spise og superpraktiske å fryse ned eller ha med på matpakka!!
Siden noen i familien er vegetarianere lager jeg disse uten kjøtt, men dette kan du selvfølgelig velge selv. Noen av muffinsene er med kjøtt, lagt på toppen for at man lett skal kunne se forskjellen.
INGREDIENSER (ca. 16 stk)
Deigen
- 10 g gjær
- 1,5 dl lunkent vann (kroppstemperatur)
- ca. 230 g hvetemel, men dette kan variere litt
- 1 ss olivenolje
- 1/4 ts salt
- mel til utbaking
Fyll (Her kan du egentlig ha hva du vil og hvor mye du vil, men dette er det jeg brukte)
- 2 pizzasaus
- 2 bokser ananasringer,
er lettest å bruke disse siden de må skjæres opp - 1 boks mais
- 1 liten løk
- 1 ts oregano
- ost, mengde ettersom hvor mye du liker
- pepperoni
- olje eller formfett til smøring av former
STEKEOVN: 250°C
Smuldre gjæren i det lunkene vannet
Ha i resten av ingrediensene (ta melet litt etter litt) og elt deigen. Dette kan enten gjøres for hånd eller med en kjøkkenmaskin
Ha i mer mel litt etter litt til deigen ikke klebrer seg fast i bollen eller i hånden din lenger
Ha et rent håndkle over bollen og la deigen heve i 1-1,5 timer
Hakk opp ananasen og løken i SMÅ biter. Det er viktig siden muffinsene ikke er så store, og det er ikke digg å bare få én stor bit av ananas og ikke noe annet.
Bland sammen alle ingrediensene til fyllet utenom osten og pepperonien i en skål.
Smør formene med olje eller formfett
Skjevl ut deigen og skjær ut store ringer av den. Dytt ringene ned i muffinsformene. Pass på at det ikke blir hull og at det ikke ligger store luftrom under deigen. Hvis det blir for mye deig som henger over kanten skjærer du det av og bruker det videre til de andre formene. Gjør dette på alle formene.
Ha i fyllet, de kan være ganske fulle, men ikke så det renner over.
Riv osten og strø den på toppen.
Hvis du vil ha på pepperoni, legger du det bare oppå osten
Stek i ovnen i ca. 10 minutter
TIPS:
Hvis det er deig igjen, men du ikke har mer fyll kan du dele deigen i litt mindre biter. Fyll disse bitene med ost, brett den sammen og rull den til en bolle. Pensle på litt olje før steking.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar