lørdag 19. desember 2015
Popcornkaker
19. luke i adventskalenderen!
Disse kakene er perfekte å lage om du har eggeplommer til overs etter å ha lagd noe som bare trenger eggehviter!
F.eks.: http://konemateriale.blogspot.no/2015/12/marengs.html
INGREDIENSER:
4 eggeplommer
500 g melis
1/2 ts hornsalt/hjotetakksalt
STEKEOVN: 160ºC
Triks til hvordan du kan skille eggene finner du her!
Bland alle ingrediensene sammen. Pass på så du tar litt og litt av melisen. Den blir fort tørr så det er ikke sikkert du trenger all melisen. Hvis den blir for tørr kan du tilsette en eggeplomme til.
Trill hele deigen ut i en stor pølse. Skjær denne opp og trill tynnere pølser. Skjær pølsene opp og trill små kuler på størrelse med klinkekuler. Deigen tørker fort så det er lurt å arbeide litt med den for at kulene skal bli jevne uten sprekker.
Sett kule på en brett med ca 2-3 cm mellomrom og press de litt ned.
Sett brettet i stekeovnen og stek i ca 15 min. De skal se ut som de har "poppet" litt men de skal ikke være brune. De vil likne litt på popcorn.
Ta de ut og avkjøl de på en rist.
Oppbevares lufttett og romtemperert.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar