torsdag 24. desember 2015

Ribbe


24. luke i adventskalenderen!



Idag er det julaften, og da må vi selvfølgelig ha ribbe!!!

INGREDIENSER (6 personer + rester til familieselskap)

  • Tynnribbe, ca  5 kg. Saltet og pepret minst to dager i forveien
  • Vann, kokende


Legg ribba i en langpanne med svorsiden ned og aliminiumsfolie over
Ha stekeovnen på 200°C
Før du setter inn ribba, heller du over kokende vann, Ca. 4-5 dl (Ta ca en dl pr kilo ribbe)
Sett ribba nederst i ovnen i 15-20 minutter

Ta ribba ut av ovnen og fjern folien
Skru ned varmen til 160°C
Vend ribba og legg den på en rist med svorsiden opp.
Legg risten oppå langpanna og sett den inn i ovnen igjen på midterste rille.




La den stå i ovnen til kjøttet løsner fra benet. Ca. 2 timer


Ta ut ribba
Legg en dyp tallerken opp-ned mellom ribba og risten
Sett ovnen på 275°C (max) eller bruk grillelementet.
Sett ribben inn øverst i ovnen
FØLG NØYE MED så du tar ut ribba før svoren svis. Den skal bare bli sprø, ikke brent.

La ribba stå å hvile i ca 10 minutter på kjøkkenbenken.
Skjær den opp og server på et fat

TIPS: Ta det som har samlet seg i langpannen under ribba i en liten kasserolle og lag en saus/sky ut av det!



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar