søndag 22. november 2015

Fine baguetter


Baguetter er diiiigg og det passer til så og si alt! Denne oppskriften holder til 5 baguetter. 
INGREDIENSER 
  • 1/2 pakke gjær 
  • 6 dl lunkent vann 
  • 1 kg hvetemel (+ekstra til å bake ut) 
  • 1 ss havsalt 

Ha alle ingrediensene i en bolle. (Bruker du fersk gjær må du smuldre den i vannet) 



Kjør sammen deigen i en bolle (enten med kjøkkenmaskin eller for hånd) og la den heve på benken i 1-2 timer under et håndkle.
Etter hevingen, elter du deigen og deler den opp i 5 stykker. 

Ta mel rundt hvert stykke og legg de i plastfolie i 30 minutter. 


Rull ut til lange baguetter. Skjær et par snitt i baguettene. Pensle med vann og dryss over mel.


Stek baguettene på stekebrett midt i ovnen på 220 grader i 15 minutter. :) 
(De er litt brune under når de er ferdige) 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar