Baguetter er diiiigg og det passer til så og si alt! Denne oppskriften holder til 5 baguetter.
INGREDIENSER
- 1/2 pakke gjær
- 6 dl lunkent vann
- 1 kg hvetemel (+ekstra til å bake ut)
- 1 ss havsalt

Ha alle ingrediensene i en bolle. (Bruker du fersk gjær må du smuldre den i vannet)

Kjør sammen deigen i en bolle (enten med kjøkkenmaskin eller for hånd) og la den heve på benken i 1-2 timer under et håndkle.

Etter hevingen, elter du deigen og deler den opp i 5 stykker.

Ta mel rundt hvert stykke og legg de i plastfolie i 30 minutter.

Rull ut til lange baguetter. Skjær et par snitt i baguettene. Pensle med vann og dryss over mel.

Stek baguettene på stekebrett midt i ovnen på 220 grader i 15 minutter. :)
(De er litt brune under når de er ferdige)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar