Denne paien er superenkel å lage, og passer bra for en som har mye rabarbra i hagen!
Har du ikke rabarbra, kan det erstattes med andre ting som f.eks epler eller bær :)
INGREDIENSER
Smuldredeigen:
- 2 dl hvetemel
- 3 ss sukker
- 75 gram smør
Fyll:
- Rabarbra (nok til å dekke paibunnen)
- Sukker (til å strø på rabarbraen)
+Smør til smøring av formen
Stekeovn: 200 grader

Ha alle ingrediensene til smuldredeigen i en bolle.
Miks det sammen med maskin eller for hånd.

Kna deigen til en klump og dekk den med plastikkfolie. La den stå i kjøleskapet i 30 minutter.
Rens, skrell og skjær opp rabarbraen i ca 5 mm tykke skiver.

Ta deigen ut av kjøleskapet og smuldre den opp i en bolle :)

Dekk paiformbunnen med rabarbra og strø godt med sukker oppå.
Dekk så rabarbraen med smuldredeig. Pass på at du dekker hele paien!:)
Sett paien inn i ovnen på nederste rille i ca 20 minutter, til deigen er gyldenbrun.

La den kjøle seg litt ned, før du serverer den (gjerne med is).
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar