søndag 22. november 2015

RABARBRAPAI MED SMULLDREDEIG



Denne paien er superenkel å lage, og passer bra for en som har mye rabarbra i hagen! 
Har du ikke rabarbra, kan det erstattes med andre ting som f.eks epler eller bær :)

INGREDIENSER
Smuldredeigen: 
  • 2 dl hvetemel
  • 3 ss sukker 
  • 75 gram smør 
Fyll: 
  • Rabarbra (nok til å dekke paibunnen)
  • Sukker (til å strø på rabarbraen) 
+Smør til smøring av formen
Stekeovn: 200 grader  

Ha alle ingrediensene til smuldredeigen i en bolle.
Miks det sammen med maskin eller for hånd. 


Kna deigen til en klump og dekk den med plastikkfolie. La den stå i kjøleskapet i 30 minutter.
Rens, skrell og skjær opp rabarbraen i ca 5 mm tykke skiver.

Ta deigen ut av kjøleskapet og smuldre den opp i en bolle :)

Dekk paiformbunnen med rabarbra og strø godt med sukker oppå.
Dekk så rabarbraen med smuldredeig. Pass på at du dekker hele paien!:)

Sett paien inn i ovnen på nederste rille i ca 20 minutter, til deigen er gyldenbrun.



La den kjøle seg litt ned, før du serverer den (gjerne med is). 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar