
Dette er en helt vanlig pizza som passer perfekt for familiekos på en fredagskveld :)
INGREDIENSER:
- 10 g gjær
- 1,5 dl lunkent vann
- 200 g hvetemel
- 30 g siktet rugmel
- 1 klype salt
- 1 ss olivenolje
- + mer mel til utbaking
STEKEOVN: 250°C
Smuldre gjæren i det lunkene vannet
Ha i resten av ingrediensene (ta melet litt etter litt) og elt deigen. Dette kan enten gjøres for hånd eller med en kjøkkenmaskin
Ha i mer mel litt etter litt til deigen ikke klebrer seg fast i bollen eller i hånden din lenger

Ha et rent håndkle over bollen og la deigen heve i 1-1,5 timer
Kjevle ut deigen ca 5 mm tykk og ha det på et brett med bakepapir
Ha på det du ønsker og sett pizzaen inn i ovnen i ca. 10 min
Skjær opp pizzaen og server!

Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar