11. luke i adventskalenderen
Denne passer perf som en av de 7 slagene som skal lages før jul!
INGREDIENSER: (80-100 stk)
- 200 g smør
- 200 g sukker
- 1 eggeplomme
- 1 ss sirup
- 1/2 ts kanel (malt)
- 1 ts natron
- 1 ts vaniljesukker
- 300 g hvetemel
- 1 egg (sammenvispet)
- 1 dl perlesukker, ca
- 1 dl hakkede mandler, ca
STEKEOVN: 175ºC
- Rør smør og sukker hvitt.
- Bland inn resten av ingrediensene. Når du begynner å ta i melet er det lettere å kna med hendene enn å bruke andre redskaper.
- Drill deigen ut i åtte lengder. Like lange som kortsiden av en stekeplate.
- Legg lengdene ut på platene med litt avstand til hverandre og press de flate. 4 og 4 lengder på hvert brett er passe plass
- Pensle lengdene med egg og dryss på mandler og perlesukker.
- Stek kakene i ca. 10 min.
- Ta ut av ovnen og skjer de opp i små og skrå pinner. Pinnene burde ha en tykkelse på ca. 2 cm
- La de "hvile" litt før du flytter de over på en rist.
- Oppbevares lufttett.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar