fredag 11. desember 2015

Brune pinner


11. luke i adventskalenderen



Denne passer perf som en av de 7 slagene som skal lages før jul!

INGREDIENSER: (80-100 stk)

  • 200 g smør
  • 200 g sukker
  • 1 eggeplomme
  • 1 ss sirup
  • 1/2 ts kanel (malt)
  • 1 ts natron
  • 1 ts vaniljesukker
  • 300 g hvetemel
  • 1 egg (sammenvispet)
  • 1 dl perlesukker, ca
  • 1 dl hakkede mandler, ca

STEKEOVN: 175ºC




  1. Rør smør og sukker hvitt.
  2. Bland inn resten av ingrediensene. Når du begynner å ta i melet er det lettere å kna med hendene enn å bruke andre redskaper.
  3. Drill deigen ut i åtte lengder. Like lange som kortsiden av en stekeplate.
  4. Legg lengdene ut på platene med litt avstand til hverandre og press de flate. 4 og 4 lengder på hvert brett er passe plass
  5. Pensle lengdene med egg og dryss på mandler og perlesukker.
  6. Stek kakene i ca. 10 min.
  7. Ta ut av ovnen og skjer de opp i små og skrå pinner. Pinnene burde ha en tykkelse på ca. 2 cm
  8. La de "hvile" litt før du flytter de over på en rist.
  9. Oppbevares lufttett.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar