11. luke i adventskalenderen
Denne passer perf som en av de 7 slagene som skal lages før jul!
INGREDIENSER: (80-100 stk)
- 200 g smør
 - 200 g sukker
 - 1 eggeplomme
 - 1 ss sirup
 - 1/2 ts kanel (malt)
 - 1 ts natron
 - 1 ts vaniljesukker
 - 300 g hvetemel
 - 1 egg (sammenvispet)
 - 1 dl perlesukker, ca
 - 1 dl hakkede mandler, ca
 
STEKEOVN: 175ºC
- Rør smør og sukker hvitt.
 - Bland inn resten av ingrediensene. Når du begynner å ta i melet er det lettere å kna med hendene enn å bruke andre redskaper.
 - Drill deigen ut i åtte lengder. Like lange som kortsiden av en stekeplate.
 - Legg lengdene ut på platene med litt avstand til hverandre og press de flate. 4 og 4 lengder på hvert brett er passe plass
 - Pensle lengdene med egg og dryss på mandler og perlesukker.
 - Stek kakene i ca. 10 min.
 - Ta ut av ovnen og skjer de opp i små og skrå pinner. Pinnene burde ha en tykkelse på ca. 2 cm
 - La de "hvile" litt før du flytter de over på en rist.
 - Oppbevares lufttett.
 
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar