22. luke i adventskalenderen
INGREDIENSER:
- 200 g smør
- 150 g brunt sukker
- 160 g sukker
- 2 egg
- 200 g hvetemel
- 150 g havregryn
- 1 ts bakepulver
- 1 ts salt
- 200 g daim melkesjokolade
- 50 g mørk sjokolade
STEKEOVN: 180°C
- Bland sammen smør, sukker og brunt sukker.
- Tilsett eggene, ett om gangen. Rør godt mellom hvert egg!
- Bland hvetemel, havregryn, bakepulver og salt i en bolle og tilsett det i kjeks-deigen
- Til slutt hakker du opp og vender inn sjokoladen i deigen :)
- Bruk en teskje til å legge små klumper på et stekebrett med bakepapir. Klumpene trenger ikke å være veldig store, men burde ha ca 5 cm mellom hverandre.
- Sett kjeksen midt i ovnen i ca. 8 minutter. Snu stekeplata halvveis så de innerste ikke blir brent og de ytterste ikke blir for lite stekt.
- Når de er ute av ovnen og har blitt litt kaldere (så de ikke er så myke lenger) flytter du kjeksen over på en rist.
Server gjerne med is eller et glass melk :)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar