tirsdag 1. desember 2015

Engelsk sjokoladepudding


1. luke i adventskalenderen!



Dette er et flott alternativ for de som ikke er så glad i engelsk Christmas Pudding, eller for de som syntes at det blir litt for lite sjokolade i jula.
Dette er en engelsk pudding, så det er mer en kake enn en "norsk" sjokoladepudding!


INGREDIENSER (6 personer)
90 g smør
95 g brunt sukker
3 egg, skilte
125 g mørk sjokolade, smeltet og avkjølt
1 ts vaniljeessens
125 g hvetemel
1 ts bakepulver
1 ss kakao
1/2 ts natron
1/2 dl helmelk (drøyt)

SJOKOLADESAUS - INGREDIENSER
125 g mørk sjokolade
1/2 dl kremfløte (drøyt)

Stekeovn: 180°C


Rør smøret og halvparten av sukkeret hvitt og kremet. 
Visp inn eggeplommer, sjokolade og vanilje. 
Sikt mel, kakao og natron og vend det i blandingen vekselvis med skjefuller av melken.

Pisk eggehvitene i en egen bolle til det er et mykt skum.
Pisk inn resten av sukkeret litt etter litt, til skummet er stivt og blankt.
Vend det i sjokoladeblandingen.




Smør en puddingform (1 1/4 l).
Ha deigen i formen og dekk den tett med folie. 
Fest hyssing rundt formen, sett den i en dyp langpanne og hell på så mye vann at det når halvveis opp i formen. 
Bakes i 1 time og 15 minutter, til en metallpinne kommer rent ut.
Vende puddingen over på et fat.


SJOKOLADESAUS

Bland ingrediensene og sett det i et vannbad.
Rør til sausen er glatt.

Serveres gjerne med litt pisket krem eller is!

Denne oppskriften er inspirert fra "Den store dessertboken"

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar