1. luke i adventskalenderen!
Dette er et flott alternativ for de som ikke er så glad i engelsk Christmas Pudding, eller for de som syntes at det blir litt for lite sjokolade i jula.
Dette er en engelsk pudding, så det er mer en kake enn en "norsk" sjokoladepudding!
INGREDIENSER (6 personer)
90 g smør
95 g brunt sukker
3 egg, skilte
125 g mørk sjokolade, smeltet og avkjølt
1 ts vaniljeessens
125 g hvetemel
1 ts bakepulver
1 ss kakao
1/2 ts natron
1/2 dl helmelk (drøyt)
SJOKOLADESAUS - INGREDIENSER
125 g mørk sjokolade
1/2 dl kremfløte (drøyt)
Stekeovn: 180°C
Rør smøret og halvparten av sukkeret hvitt og kremet.
Visp inn eggeplommer, sjokolade og vanilje.
Sikt mel, kakao og natron og vend det i blandingen vekselvis med skjefuller av melken.
Pisk eggehvitene i en egen bolle til det er et mykt skum.
Pisk inn resten av sukkeret litt etter litt, til skummet er stivt og blankt.
Vend det i sjokoladeblandingen.
Smør en puddingform (1 1/4 l).
Ha deigen i formen og dekk den tett med folie.
Fest hyssing rundt formen, sett den i en dyp langpanne og hell på så mye vann at det når halvveis opp i formen.
Bakes i 1 time og 15 minutter, til en metallpinne kommer rent ut.
Vende puddingen over på et fat.
SJOKOLADESAUS
Bland ingrediensene og sett det i et vannbad.
Rør til sausen er glatt.
Serveres gjerne med litt pisket krem eller is!
Denne oppskriften er inspirert fra "Den store dessertboken"
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar