10. luke i adventskalenderen!!!!
Disse småkakene er superenkle og passer perfekt som en av de 7 sortene mange lager til jul
INGREDIENSER (ca. 70 kaker)
- 2 hardkokte eggeplommer, (kok egget vanlig og fjern eggehviten)
- 2 rå eggeplommer
- 125 g sukker
- 250 g smør eller margarin
- ca. 350 g hvetemel
- eggehvite (mengden kan variere)
- perlesukker
STEKEOVN: 180ºC
Mos de kokte eggeplommene fint med en gaffel.
Tilsett de rå eggeplommene og sukkeret og pisk lett eggedosis.
Arbeid smør og hvetemel vekselvis inn i eggedosisen. Bruk ikke mer mel enn det som må til for å få en sammenhengende deig. For mye mel gjør deigen tørr og vanskelig å jobbe med. Om deigen smuldrer seg, kan man sette den kaldt en stund og eventuelt tilsette litt kaldt vann.
Trill deigen til lillefingertykke stenger, som deles i ca 14 cm lange stykker.
Legg dem sammen til kranser med spissene presset litt over hverandre.
Ha eggehvitene og perlesukkeret i hver sin skål. dypp den ene siden av kransene i eggehvite og så i sukker.
Legg kakene på et brett med bakepapir og stek de til de er lysegule.
Ca. 7-10 min.
La kakene hvile litt før du legger dem over på en rist. Oppbevares i en lufttett boks.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar