fredag 18. desember 2015

Marengs / Pikekyss


18. luke i adventskalenderen






INGREDIENSER

  • 4 eggehviter
  • 250 g sukker
  • pastafarger (valgfritt)
STEKEOVN: 150ºC

Tips til hvordan du kan skille egg finner du her

Tips til hva du kan gjør med eggeplommene finner du her

Stivpisk eggehvitene. Det skal bli til et stivt, hvitt skum som ikke gir etter så mye om du tar på det.
Pisk så inn sukkeret litt og litt.




Hvis du vil ha farge:
Bruk pastafarger ikke konditorfarger!! Konditorfarge vil du trenge mer av og det er mer flytende så marengsen blir for bløt.
Hvis du skal ha flere farger deler du marengsen utover så mange boller du trenger (en bolle per farge)
Så tar du litt pastafarge og vender det inn med en slikkepott. Hvis du ikke har brukt pastafarger før bør du være obs på at det skal veldig lite farge til, så begynn med en knivsodd og tilsett mer ettersom du vil.

Ha marengsen i en sprøytepose. Du må enten ha en pose til hver farge eller vaske posene mellom de forskjellige fargene. 
Sprøyt marengsen i små topper på en brett med bakepapir. De vokser litt i ovnen så ha ca. 2 cm mellom hver av dem.


Stek marengsen  i ca. 15 minutter. Hvit du ikke har farget den vil du se at den så vidt begynner å bli gyllen. 
Slå av varmen på ovnen og la marengsen kjøle seg ned der inne med åpen dør. Du trenger ikke å ha de i ovnen helt til den er helt kald, men ned til rundt 100ºC. Du vil kjenne at marengsen er fast og sprø.

Ta brettet ut av ovnen og ta marengsene forsiktig over på en rist.
Oppbevares lufttett og romtemperert.¨



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar