6. luke i adventskalenderen
Denne lille desserten er perfekt både til fine selskap eller til kos på lørdagskvelden! Lett å lage og har ikke mange ingredienser. Moussen skal stå kaldt i 2 timer, så ikke lag den 5 minutter før gjestene kommer!
INGREDIENSER (2 porsjoner)
- 1 dl kremfløte
 - 75 g sjokolade (bruk gjerne litt ekstra sjokolade som strø på toppen! Dette er en fin måte å bruke resten av den 100 grams sjokoladeplata du mest sannsynlig bruker til dette, hvis du ikke bare vil spise det da)
 - 1 egg, skilt
 - 35 g melis
 
- Pisk kremfløten til let krem og sett den kaldt. Pass på så du ikke pisker den for lenge og får smør!
 - Smelt sjokoladen i vannbad
 - Stivpisk eggehviten til det ser ut som barberskum og har geléaktig konsistens. Tilsett melisen og pisk det inn.
 - Bland sammen eggeplommen og sjokoladen forsiktig.
 - Vend inn kremen.
 - Vend inn eggehviten
 - Ha sjokoladen i porsjonsformen (jeg brukte vinglass) eller ha det i en stor bolle.
 - Sett det kaldt i minst 2 timer.
 - Server som den er, eller med litt krem og hakket sjokolade!
 
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar