6. luke i adventskalenderen
Denne lille desserten er perfekt både til fine selskap eller til kos på lørdagskvelden! Lett å lage og har ikke mange ingredienser. Moussen skal stå kaldt i 2 timer, så ikke lag den 5 minutter før gjestene kommer!
INGREDIENSER (2 porsjoner)
- 1 dl kremfløte
- 75 g sjokolade (bruk gjerne litt ekstra sjokolade som strø på toppen! Dette er en fin måte å bruke resten av den 100 grams sjokoladeplata du mest sannsynlig bruker til dette, hvis du ikke bare vil spise det da)
- 1 egg, skilt
- 35 g melis
- Pisk kremfløten til let krem og sett den kaldt. Pass på så du ikke pisker den for lenge og får smør!
- Smelt sjokoladen i vannbad
- Stivpisk eggehviten til det ser ut som barberskum og har geléaktig konsistens. Tilsett melisen og pisk det inn.
- Bland sammen eggeplommen og sjokoladen forsiktig.
- Vend inn kremen.
- Vend inn eggehviten
- Ha sjokoladen i porsjonsformen (jeg brukte vinglass) eller ha det i en stor bolle.
- Sett det kaldt i minst 2 timer.
- Server som den er, eller med litt krem og hakket sjokolade!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar