søndag 6. desember 2015

Sjokolademousse


6. luke i adventskalenderen



Denne lille desserten er perfekt både til fine selskap eller til kos på lørdagskvelden! Lett å lage og har ikke mange ingredienser. Moussen skal stå kaldt i 2 timer, så ikke lag den 5 minutter før gjestene kommer!

INGREDIENSER (2 porsjoner)

  • 1 dl kremfløte
  • 75 g sjokolade (bruk gjerne litt ekstra sjokolade som strø på toppen! Dette er en fin måte å bruke resten av den 100 grams sjokoladeplata du mest sannsynlig bruker til dette, hvis du ikke bare vil spise det da)
  • 1 egg, skilt
  • 35 g melis

  1. Pisk kremfløten til let krem og sett den kaldt. Pass på så du ikke pisker den for lenge og får smør!
  2. Smelt sjokoladen i vannbad
  3. Stivpisk eggehviten til det ser ut som barberskum og har geléaktig konsistens. Tilsett melisen og pisk det inn.
  4. Bland sammen eggeplommen og sjokoladen forsiktig. 
  5. Vend inn kremen.
  6. Vend inn eggehviten
  7. Ha sjokoladen i porsjonsformen (jeg brukte vinglass) eller ha det i en stor bolle.
  8. Sett det kaldt i minst 2 timer.
  9. Server som den er, eller med litt krem og hakket sjokolade!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar