torsdag 24. desember 2015

Risengrynsgrøt


23. luke i adventskalenderen


Vi har alltid mandel i grøten på lille julaften, og her er oppskriften!

INGREDIENSER (6 personer)

  • 4 dl ris
  • 8 dl vann
  • 2 liter melk
  • salt, smakes til (ca. 2 teskjeer)
  • 1/2-3/4 boks med rømme, dette går også litt etter smak
  • 1 skoldet mandel
  • Smør, sukker og kanel
  • Rød saft
  • Premie
  • Evt. flatbrød og spekemat

  1. Kok opp vannet
  2. Ha oppi ris og salt
  3. Kok med lokk, uten omrøring på svak varme i 8 minutter.
  4. Ha opp i melken. 
  5. Rør hele tiden, til grøten får passe tykkelse og konsistens.
  6. Bland inn rømmen.
  7. Ha i mandelen og server med smør, sukker og kanel og rød saft til drikke. Og eventuelt flatbrød og spekemat
  8. Husk premie til den som får mandelen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar