23. luke i adventskalenderen
Vi har alltid mandel i grøten på lille julaften, og her er oppskriften!
INGREDIENSER (6 personer)
- 4 dl ris
- 8 dl vann
- 2 liter melk
- salt, smakes til (ca. 2 teskjeer)
- 1/2-3/4 boks med rømme, dette går også litt etter smak
- 1 skoldet mandel
- Smør, sukker og kanel
- Rød saft
- Premie
- Evt. flatbrød og spekemat
- Kok opp vannet
- Ha oppi ris og salt
- Kok med lokk, uten omrøring på svak varme i 8 minutter.
- Ha opp i melken.
- Rør hele tiden, til grøten får passe tykkelse og konsistens.
- Bland inn rømmen.
- Ha i mandelen og server med smør, sukker og kanel og rød saft til drikke. Og eventuelt flatbrød og spekemat
- Husk premie til den som får mandelen.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar