13. luke i adventskalenderen!!!
Mormoren til mamma pleide alltid å lage dette ølet til jul! Det tar noen dager for det å gjære, så ikke begynn med dette lille julaften.
INGREDIENSER (10 l)
- 10 liter vann
- 1,5 kg sukker
- 1/2 flaske tomtebrygg
- 2 sitroner
- 1 pakke svisker
- 25 g gjær
Koker opp vannet, ha i sukkeret og avkjøl det til 37ºC
Tilsett gjær, sitronene kuttet i skiver og svisker.
La det stå i lunken temperatur (ca. 25ºC), f. eks. på et varmt badegulv med en dyne/sovepose pakket rundt seg.
La stå i 3 døgn.
Ta ut sviskene og sitronskivene og hell det over i en ny bolle/bøtte så bunnslammet blir igjen.
Avkjøles og fylles på tette flasker.
La flaskene stå i 10 døgn. Når du heller, bør du helle forsiktig så bunnslammet blir igjen i flaska og ikke i glassene til folk. (Bør drikkes innen 6 måneder, hvis ikke kan flaske eksplodere av trykket.)
Husk at det blir litt alkohol! Ølet kan få ca. like høy alkoholprosent som pils, så ikke kjør etterpå!!!!!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar