søndag 13. desember 2015

Oldemors juleøl


13. luke i adventskalenderen!!!




Mormoren til mamma pleide alltid å lage dette ølet til jul! Det tar noen dager for det å gjære, så ikke begynn med dette lille julaften.

INGREDIENSER (10 l)

  • 10 liter vann
  • 1,5 kg sukker
  • 1/2 flaske tomtebrygg
  • 2 sitroner
  • 1 pakke svisker
  • 25 g gjær


Koker opp vannet, ha i sukkeret og avkjøl det til 37ºC
Tilsett gjær, sitronene kuttet i skiver og svisker.

La det stå i lunken temperatur (ca. 25ºC), f. eks. på et varmt badegulv med en dyne/sovepose pakket rundt seg.
La stå i 3 døgn.
Ta ut sviskene og sitronskivene og hell det over i en ny bolle/bøtte så bunnslammet blir igjen.
Avkjøles og fylles på tette flasker.

La flaskene stå i 10 døgn. Når du heller, bør du helle forsiktig så bunnslammet blir igjen i flaska og ikke i glassene til folk.  (Bør drikkes innen 6 måneder, hvis ikke kan flaske eksplodere av trykket.)
Husk at det blir litt alkohol! Ølet kan få ca. like høy alkoholprosent som pils, så ikke kjør etterpå!!!!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar