lørdag 5. desember 2015

Sjakkruter


5. luke i adventskalenderen




Disse små kakene er superenkle og superdigge, og passer fint som en liten gave med en fin innpakning til venner og familie.

INGREDIENSER: (rundt 50 stk)
5 dl hvetemel
1 dl sukker
200 g smør
2 ts vaniljesukker
2 ss kakaopulver

STEKEOVN: 200 ºC


Bland sammen mel, sukker og smør. Den letteste måten å gjøre det på er å hakke opp smøret i melet og sukkeret, og så kna det sammen med hendene når smøret er blitt små klumper.
Del deigen i to like store klumper.

Bland vaniljesukkeret inn i den ene delen og kakaopulveret inn i den andre. Her er det også mest effektivt å kna det inn med hendene.

Trill deigene ut i 4 jevne pølser. Det er lettest å ta litt og litt av deigen og la resten stå i kjøleskapet enn å ta alt på en gang.

Legg en lys og mørk pølse ved siden av hverandre, og en lys og en mørk oppå de igjen. De lyse skal ligge diagonalt og det samme skal de mørke så det blir fire små sjakkruter.
La de stå i kjøleskapet mens du gjør det samme med resten av deigen.



Skjær dem i ca 4 mm tykke skiver og legg de på en plate som enten er smurt eller har bakepapir på seg.  De hever ikke mye i ovnen så de kan ligge ganske tett.
Stek sjakkrutene midt  i ovnen i 5-10 min. Det kommer litt an på ovnen hvor lenge de skal steke. De er ferdige når de så vidt har begynt å bli litt gylne, men ikke mye.

La de stå litt på plata før du tar de over på en rist så sjakkrutene ikke faller fra hverandre. Legg de i en lufttett boks så du de holder lengre, eller pakk de inn å gi de til en venn.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar